Home > Erf- en schenkbelasting > *volgeboekt* 16 januari 2018 ~ Bijeenkomst De Erfenis: van testament tot afwikkeling (i.s.m. Van Barneveld Advocaten)
*volgeboekt* 16 januari 2018 ~ Bijeenkomst De Erfenis: van testament tot afwikkeling (i.s.m. Van Barneveld Advocaten)

*volgeboekt* 16 januari 2018 ~ Bijeenkomst De Erfenis: van testament tot afwikkeling (i.s.m. Van Barneveld Advocaten)

De belangstelling voor het onderwerp en deze bijeenkomst is groot. We zijn dan ook vooralsnog volgeboekt en werken met een reservelijst. Wellicht dat we later in het jaar deze bijeenkomst zullen gaan herhalen; houd onze berichtgeving in de gaten. U kunt ook nu alvast uw interesse aan ons kenbaar maken via marketing@dirkzwager.nl.

Sommige dingen moet je vooral niet nalaten

Hoewel u niet dagelijks bezig bent met het erfrecht is het goed om daarover na te denken. Een belangrijke vraag is: Wat gebeurt er met uw bezittingen als u bent overleden? Welke regels gelden er? Is een oud testament nog geldig? Hoe voorkomt u problemen bij uw erfenis?

Bij dit kosteloze seminar geven wij een antwoord op deze vragen en staan wij stil bij een aantal aspecten van het erfrecht die relevant zijn voor alle ondernemers en particulieren. We geven veel concrete antwoorden, voorbeelden en praktische tips voor de praktijk:
*          Hoe voorkom ik dat er veel erfbelasting moet worden betaald?
*          Wat zijn de speciale regels om ondernemingsvermogen na te laten?
*          Kan ik mijn kinderen onterven?
*          Wat als mijn kinderen nu al in de clinch liggen?
*          Hoe kan ik proberen te voorkomen dat mijn kinderen na mijn overlijden in de clinch komen te liggen?
*             Hoe zal de afwikkeling verlopen als ik mijn ene kind bij leven meer heb gegeven dan mijn andere kind(eren)?

Deel 1: Testamenten
Voor iedereen met bezittingen is het maken van een testament van belang. In een testament kan worden vastgelegd naar wie een onderneming, een huis, spaartegoeden en inboedel vererft. De wet kent voor de vererving wel een basisregel, maar die sluit vaak niet aan bij individuele wensen. Bovendien is de wettelijke vererving duur en kan met een goed testament veel belasting worden bespaard. Voor elk testament geldt dat het van belang is om een bekwame executeur te benoemen. Die kan er voor zorgen dat een afwikkeling van een nalatenschap soepel verloopt.

Deel 2: Afwikkeling nalatenschap
In veel gevallen kan een goed testament problemen voorkomen. Mochten er toch problemen ontstaan bij de afwikkeling van een nalatenschap en/of kan de notaris kan u niet meer verder helpen, dan zal er advies ingewonnen moeten worden bij een in het erfrecht gespecialiseerde advocaat.
Een erfrechtadvocaat ziet zeer uiteenlopende soort problemen langskomen. Het doel is steeds om een zaak zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen, het liefst zonder dat daarbij een juridische procedure gestart moet worden. Soms kan dat helaas niet anders. Bij problemen bij het afwikkelen van nalatenschappen kunt u denken aan de situatie dat één van de kinderen vindt dat hij tijdens het leven van zijn vader of moeder is achtergesteld en nu meer uit de erfenis wil halen. U kunt ook denken aan een kind dat onterfd is en een beroep op zijn legitieme portie heeft gedaan. Of aan een erfgenaam die niet mee wil werken aan de verdeling, bijvoorbeeld wanneer er een onderneming in de nalatenschap zit. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van erfrechtelijke geschillen waarin u verzeild kunt raken.

Voor wie?
Het seminar is bedoeld voor alle particulieren en ondernemers.

Door wie?
Dit seminar wordt verzorgd door toegevoegd notaris Ineke Meuwese en erfrechtadvocate Katelijne van Barneveld.

Wanneer & waar?
Dinsdag 16 januari 2018
Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85 6862 DL Oosterbeek

Programma
19.00 uur Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur Welkomstwoord door Annick Schenkenberg van Mierop
19.45 uur Deel 1: Testamenten door Ineke Meuwese
20.30 uur Pauze met koffie en thee
20.45 uur Deel 2: Afwikkeling nalatenschap door Katelijne van Barneveld
21.30 uur Afsluiting en aansluitend napraten met een drankje en een hapje

Kosten
Aan het bijwonen van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar marketing@dirkzwager.nl o.v.v. Erfrecht. Na aanmelding ontvangt u van ons uiterlijk twee weken voor de bijeenkomst een schriftelijke bevestiging en routebeschrijving. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; voor deze bijeenkomst geldt vol = vol.

Meer informatie
Voor meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met Annemarie Wiersma via wiersma@dirkzwager.nl.

 

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen