Home > Huis en hypotheek > Uit de nieuwsbrief van Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) d.d. 10 oktober 2013
Uit de nieuwsbrief van Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) d.d. 10 oktober 2013

Uit de nieuwsbrief van Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) d.d. 10 oktober 2013

Nieuwe Garantie- en waarborgregeling en nieuwe modelovereenkomst.
Per 1 januari 2014 wordt door SWK een nieuwe Garantie- en waarborgregeling inclusief nieuwe modelovereenkomst geïntroduceerd. De SWK Garantie- en waarborgregeling 2014 is van toepassing op de vanaf 1 januari 2014 bij SWK aangemelde plannen.

Wat niet iedereen weet is dat bij SWK verschillende soorten bouwprojecten onder de garantie gebracht kunnen worden. Nieuwbouw van woningen is wel bekend, maar daarnaast kunnen ook huurwoningen onder de garantie worden gebracht evenals de vernieuwbouw van woningen en hoogbouwprojecten van boven de 70 meter. Deze woningen vallen allemaal onder de reguliere SWK Garantie- en waarborgregeling.

Afbouwgarantie: SWK Waarborgregeling Afbouw
Huurwoningen kunnen worden voorzien van een gewoon SWK certificaat, maar er wordt ook steeds meer gevraagd naar slechts een afbouwgarantie.

Bij een gemengd bouwproject, waar SWK al koop- of huurwoningen certificeert, bestaat eventueel de mogelijkheid om ook commercieel vastgoed, zoals winkels en kantoren, onder de waarborg te brengen. In dat geval kan een separate technische toets en goedkeuring van de verzekeraar noodzakelijk zijn.

Renovatiegarantie: SWK Garantie- en waarborgregeling Renovatie
Woningcorporaties, VvE’s en kopersverenigingen kunnen projectmatige renovatie van een appartementengebouw of van meerdere eengezinswoningen onder de renovatieregeling brengen. Thans is hiervoor een test gaande. Meer nieuws is te vinden in de nieuwsbrief op de SWK site: http://www.dzw.gr/62332

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen