Home > Huis en hypotheek > Sluitend systeem voor het energielabel
Sluitend systeem voor het energielabel

Sluitend systeem voor het energielabel

Minister Donner van Binnenlandse Zaken heeft in een brief aan de Tweede Kamer een sluitend systeem voor het verplichte energielabel voorgesteld.

Dit systeem komt er voor koopwoningen op neer dat er bij een woning zonder label geen eigendomsoverdracht kan plaatsvinden. Voor huurwoningen geldt dat een deel van de huur niet verschuldigd is zolang het energielabel er niet is. De maatregelen gaan ook gelden voor bedrijfspanden en kantoren wat Donner betreft. Donner wil de maatregels uiterlijk op 1 januari 2013 laten ingaan. Vooruitlopend op deze maatregelen wil Donner boetes gaan opleggen als er bij verkoop van een woning geen energielabel aanwezig is.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen